Stránka » ZÁZRAČNÁ METODA: PROČ SI DÁVAT ČESNEK DO UCHA?

Reklama

ZÁZRAČNÁ METODA: PROČ SI DÁVAT ČESNEK DO UCHA?

O této lidové léčebné metodě jste jistě slyšeli už v dětství. Už naše babičky nám radily, abychom si při prvních příznacích nemoci dali do uší stroužek česneku. Bez otázek jsme poslechli, ale téměř nikdy jsme nepřemýšleli o účincích česneku na náš organismus. Pojďme to zjistit!

Česnek se od pradávna hojně používal nejen v kuchyni, ale také v lékařství. Předpokládá se, že toto přírodní koření má skutečně magické vlastnosti a dokáže člověka postavit na nohy již za několik dní.

Proto i mnozí lékaři doporučují svým pacientům konzumovat čerstvý česnek během nachlazení na podporu imunity. Existuje ještě jedna zajímavá metoda léčby česnekem, kterou všichni známe z dětství.

Spočívá v přiložení stroužku česneku do ucha. Ještě naše maminky a babičky nám radily, abychom to dělali, ale nikdy jsme se nezamýšleli nad tím, jaký vliv má česnek na organismus v tomto okamžiku. Ukazuje se, že taková terapie pomáhá zabránit průniku nejrůznějších patogenních bakterií a virů do našeho těla a řeší mnoho zdravotních problémů.

Přikládání česneku do ucha tedy pomáhá:

tinnitus;
bolesti ucha;
bolest hlavy;
špunty do uší;
ušní infekce.
Česnek působí jako silné přírodní antibiotikum a funguje stejně dobře jako mnoho léků z lékárny. Jeho léčivé fytoncidy přirozeně pronikají do těla a zajišťují odolnost proti virům a infekcím.

S česnekem je však třeba zacházet opatrně. Jeho kousky by se neměly dostávat do zvukovodu, protože to hrozí vážným podrážděním. Abychom se vyhnuli nepříjemným následkům, je lepší stroužek rozříznout na dvě části a každou z nich omotat malým kouskem obvazu. Dva takové tampony by měly být umístěny v uších.

Můžete je ponechat jen půl hodiny nebo přes noc – v druhém případě bude ráno zaručen zázračný účinek. Pokud náhle pocítíte mírné pálení nebo horečku přímo v uších nebo nosohltanu, nelekejte se: znamená to, že česnek již začal útočit na „nepřítele“.

Reklama