Stránka » FIFA se blíží dohodě se společností Apple o vysílání mistrovství světa klubů v novém formátu

Reklama

FIFA se blíží dohodě se společností Apple o vysílání mistrovství světa klubů v novém formátu

Mezinárodní fotbalová federace (FIFA) je podle deníku The New York Times blízko dohodě s americkou společností Apple o prodeji práv na vysílání obnoveného mistrovství světa klubů (CWC). Ten se bude konat v USA od 15. června do 13. července 2025. Poprvé se ho zúčastní 32 týmů namísto sedmi. Dvanáct klubů bude z Evropy, šest z Jižní Ameriky, po čtyřech z Afriky, Asie a CONCACAF (Severní a Střední Amerika) a jeden z Oceánie. Jedna cesta navíc připadne hostiteli turnaje.

Soutěž dostala název „FIFA Clubs Mundial“. Za zmínku stojí, že všichni účastníci turnaje z Evropy již byli určeni. Jsou jimi Manchester City, Chelsea (Anglie), Real Madrid, Atletico (Španělsko), Bayern Mnichov, Borussia Dortmund (Německo), Inter, Juventus (Itálie), Porto, Benfica (Portugalsko), PSG (Francie) a Salzburg (Rakousko).

Deník New York Times s odvoláním na tři zdroje obeznámené s jednáním píše, že dohoda může činit pouze čtvrtinu očekávané částky – 1 miliardu dolarů místo původních 4 miliard. Pokud se strany dohodnou, FIFA poprvé uzavře jedinou mezinárodní smlouvu, pokud jde o poskytnutí práv na vysílání zápasů. Zároveň zatím není jasné, zda dohoda se společností Apple bude znamenat bezplatné vysílání zápasů. Skutečnost, že zápasy mohou být k dispozici pouze předplatitelům Apple TV+, vyvolala u vrcholového vedení FIFA obavy. Očekává se, že spory budou vyřešeny do konce dubna 2024.

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT

Reklama